Menu

Aanspreekpunt Integriteit

Aanspreekpunt Integriteit, kortweg API.

Een API, wat is dat voor iets?!

Het kan gebeuren dat je iets meemaakt wat je niet fijn vindt, waarbij iemand over jouw grenzen heen gaat. Dat noemen we, met een moeilijk woord, grensoverschrijdend gedrag. Dat kan op een fysieke manier (bijvoorbeeld  agressie) maar ook psychologisch (bijvoorbeeld beledigen) of seksueel (bijvoorbeeld aanrakingen die je niet leuk vindt).

Daarom vinden we het belangrijk dat je over zo'n zaken met iemand kan pratenOok als je ziet of hoort dat er iets bij iemand anders gebeurt, vinden we dat je ergens terecht moet kunnen om daarover te praten. People On Stage heeft hier iemand voor aangesteld die je daar altijd voor mag contacteren.

Wat doet een API?

Een API zal eerst en vooral luisteren naar jouw verhaal. Daarna zal de API bekijken waar en hoe er geholpen kan worden om het probleem aan te pakken.

De API heeft discretieplicht, dat wil zeggen dat wat je zegt zoveel mogelijk vertrouwelijk blijft. Soms kan de API niet anders dan toch extra hulp in te schakelen, maar daar zal zij jou altijd over informeren. 

Wie kan er bij de API terecht?

Iedereen! Jij als vrijwilliger, maar ook de kinderen van de kampen, de begeleider of ouders van de kinderen, de deelnemers van inleefreis, …  

Kan ik dan niet meer terecht bij het bestuur, de docenten, het management of de animatoren?

JAWEL! Als je ergens mee zit, staan zij altijd klaar om jou te helpen. Twijfel dus niet om naar hen te gaan. De API is er als extra hulp of als je niet terecht durft bij andere personen.

Contactgegevens API's

An Wilms
an.wilms@peopleonstage.be

     

Lotte Ooms
lotte.ooms@peopleonstage.be

Meer info over het aanspreekpunt integriteit: https://ambrassade.be/nl/kennis/artikel/aanspreekpunt-integriteit